Citati.hrCitati.hr

Najnoviji citati

Citati

/148

Bogati za sebe ostavljaju prekomjerne rezerve stvari koje im nisu potrebne, dok milijuni žive na rubu gladi. Ako bi svatko ograničio svoj posjed samo na ono što mu je zaista potrebno, nitko ne bi morao živjeti u bijedi i svi bi bili zadovoljni.

Kad se trgovina ne vodi zbog vlastite koristi i nezasitne lakomosti, već na opću narodnu korist, trgovina je častan i lijep posao, koji je dostojan i samoga vladara.

Jedino iz naših životnih pripovijesti možemo saznati da se i naše priče uvijek okončaju. Inače bismo živjeli tako kao da još uvijek imamo što nastaviti, odnosno, u zabludi.

Znamo početak, znamo kraj, jedino sredina plaši.

Jasna vizija održive budućnosti mobilizira ljudske snage na provedbu prijeko potrebnih promjena i za prekid s uhodanim navikama. Kada vođe iz svih društvenih područja udruže svoje snage u provedbi te vizije neće biti pasivnosti, a ne mjesto sukoba doći će suradnja.

Ne zaboravi da je ono što sada imaš nekada bilo samo ono čemu si se nadao.

Najveći dio vremena radimo nešto samo da bismo udovoljili drugima, samo da bi nas drugi prihvatili; umjesto da svoj život živimo tako da udovoljimo sebi.

Veliko je čovjekovo djelo da vlastitu pogrešku stavi iznad sebe sama pred lice Božje i da bude spreman na kušnju do posljednjega daha.